Hiken in de Ardennen!

Het is in de namiddag als ik en Kevin het hebben over hiken. Gewoon een rugzak pakken en erop uit trekken in onze vakantie. Niet heel veel later bekijken we wat mogelijkheden en komen we al gauw uit bij de Belgische Ardennen. Kevin zegt tegen mij, laten we gewoon gaan man. We reageren allebei erg enthousiast en rijden rustig verder naar huis. Bij aankomst op onze eindbestemming hebben we nog een keer over Belgie. We gaan dit echt doen he? Ja zegt Kevin, we gaan dit echt doen!

De locatie is bekend..

Wat hebben we allemaal nodig als we ĂĽberhaupt naar de Ardennen afreizen behalve een auto met een volle tank? We bekijken in een vogelvlucht even snel wat denken nodig te hebben. Kevin roept een aantal hardop zoals een hoofdlampje, slaapzak, matje. Maar ook een brander moet mee voor als we een theetje willen maken in de middle of nowhere.

We vragen ons af of we midden in de natuur gaan wild kamperen, of we zoeken naar een geschikte natuurcamping. Ondertussen bekijk ik de mogelijkheden in de buurt van Bastogne. Bastogne is gelegen in de Belgische Ardennen, in het oosten van de provincie Luxemburg, 12 km van de Luxemburgse grens. Op een hoogte van 515 m op de kamlijn die de stroomgebieden van de Rijn en de Maas scheidt.

Start de wagen! 🙂

Ik zoek binnen een minuut of acht op het internet en kom op een prachtige natuur camping uit genaamd; Camping Tro Do Way deze rustieke natuurcamping in het hartje Ardennen leek voor ons de perfecte plek. Als we eigenlijk een reis aan het plannen zijn voor Belgie, bekijken we ook tegelijk een aantal opties om naar Schotland te gaan.

We wilden namelijk initieel in deze week naar Schotland gaan. Maar we hebben er toch voor gekozen om later dit jaar naar Schotland te gaan. Zodoende kwam er ter sprake wat we dan moesten doen in de tijd dat we nu over hadden. Dat werd dus uiteindelijk de Belgische Ardennen.

Wat heb ik toch met bergen?

Sinds een aantal jaar ben ik helemaal weg van het fotograferen van bergen. Zo ben ik afgelopen jaar twee keer naar het zuiden van Duitsland gereden. Niet alleen maar om op vakantie te gaan maar ook om foto’s te maken uiteraard. Het is vanaf Leeuwarden ongeveer vier uren rijden voordat je de eerste hoogtemeters te pakken hebt.

Doordat wij in Belgie niets of nauwelijks hadden gepland, kwamen we via de camping eigenaresse erachter dat er in de buurt een trail was van ongeveer 15 km. Het is een zeer mooie maar pittige wandeling van 12 km rondom het stuwmeer van Nisramont en de samenvloeiing van de twee Ourthes. Na een uur of 4 kwamen we na een prachtige route weer aan bij het begin punt. Deze route is echt een aanrader!

Waarom wonen wij eigenlijk in het vlakke Nederland?

Kevin vroeg onlangs nog aan mij, waarom wonen wij eigenlijk precies waar net geen bergen zijn? Ik mag ook naast fotograferen graag trailen en dat kan bij uitstek natuurlijk mooi in de bergen. Nu zijn er in Nederland in het zuiden weliswaar een paar heuvels. Maar de echte bergen beginnen toch echt aan de grens van Zuid-Duitsland.

Zeker als je de kant van Zwitserland op gaat dan kan je je ogen uitkijken. Dat berggebied daar is natuurlijk niet te vergelijken met dat van Duitsland of het zuiden van Nederland. Het is nog altijd een droom van mij om in Zwitserland een keer deel te nemen aan een trail van ongeveer 25 kilometer door de bergen.

Zonder voorbereiding die kant op!

Als je denkt aan een paar dagen de hort op gaan, dan zou je zeggen dat je je moet voorbereiden. We hadden van te voren al gezegd dat we van alles en nog wat gingen regelen. Echter op de dag van vertrek hadden we amper tot niks voorbereid. Ik houdt zelf niet echt bepaald van een volledig geplande. vakantie.

Je hoeft mij niet naar Turkije te sturen op een all-inclusive vakantie waar je zeven dagen achter elkaar  op een strandbedje ligt.De enige voorbereiding die we hadden getroffen, was de locatie waar we gingen slapen. Onderweg naar Bastogne toe hebben we eigenlijk echt even gekeken naar de foto’s van de locatie.

Wat is handig om allemaal mee te nemen?

Wij zijn in de voorbereiding simpelweg niet echt heel consequent bezig geweest met de voorbereiden. Omdat we allebei werken voor de Landmacht, hebben we allebei onze tas gepakt met de nodige spullen. Hierin zat bijvoorbeeld een slaapzak, brander, schone kleding, tarp, spinners, haringen.

Eigenlijk alles om een onderkomen te maken en een dak boven je hoofd te creëren. Kevin had zelf een mes (shank) meegenomen en een bijl om hout te hakken. Al met al zijn we twee nachten op pad geweest in de Belgische Ardennen en kunnen niet wachten totdat we naar Schotland gaan!

(Visited 123 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *