Vliegen naar het eiland!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik naar een eiland ben afgereisd binnen Nederland. Ik kom zo nu en dan wel is op Ameland voor een fotoshoot maar op Texel was ik eigenlijk nog nooit geweest. Ruben die mij op een woensdagochtend een Whatsapp berichtje stuurt vraagt of ik mee wil gaan naar Texel voor een testdag van Eleveight. Het duurde maar een paar minuten voordat ik eigenlijk al een ticket voor de boot had gekocht. De afspraak is gemaakt, we vliegen naar het eiland!

Tassen pakken en gaan!

Net zoals in mijn vorige blogs kon je al lezen dat ik het super relaxed vind om voor dit soort trips je spullen te pakken. Niet alleen moet je zorgen dat je alles meeneemt, je moet ook verder denken dan alleen maar je camera en je lenzen. Als je naar Texel afreist is het namelijk ook erg verstandig om extra kleding mee te nemen bijvoorbeeld. Zeker als het aan de waterkant bijvoorbeeld hard waait. Maar ook een zonnebril, pet en andere kleine dingen die je verblijf daar wat aangenamer maken.ย 

De vooruitzichten waren wat betreft het weer heel erg aangenaam. Het waaide ongeveer 28 kts (omgerekend 14.40 m/s) en de zon scheen volop. Vooral bij het laatste is het verstandig om bijvoorbeeld ook zonnebrand mee te nemen. Ondanks dat het hard waait sta je eigenlijk permanent in de zon. Ik draag vaak een pet en in dit geval helpt dat ook. Zeker als je net als mij amper haar op je schedel hebt.

Alles een eerste keer..

De zon scheen dus volop en de boot tijden waren gecheckt. Ik ben in mijn 30 jaren nog nooit met mijn eigen auto op een boot geweest en dit was dan ook een avontuur op zichzelf. Je rijdt vanaf Leeuwarden in een uurtje naar Den Helder. Je scant daar je ticket en dan sluit je aan in de rij om vervolgens aan boord te gaan. Als je auto tot stilstand is gekomen dan mag je uitstappen en kan je relaxen op het bovendek. Het grappige was dat ik mijn personenauto boven had staan en Ruben zijn camper onder mij. Daardoor waren we genoodzaakt om boven op het dek te meeten. Het waaide immers hard en daardoor was de deining best aanwezig.

Je zag vanaf de boot duidelijk het eiland Texel liggen en door het zonnige weer kon je wel mijlenver kijken. Vanaf het water kon je niet alleen Texel zien liggen maar ook Vlieland en Terschelling. Daarnaast was het ook mooi om te zien, hoe de mensen weer allemaal op pad gingen. Op het moment dat ik met Ruben op het dek sta te praten over de foto’s die we gaan schieten, zie ik in mijn ooghoek een gezin een foto maken. Omdat ik weet dat het vervelend is dat je niet altijd de beschikking hebt over een fotograaf, stel ik mijzelf vaak beschikbaar om een foto te maken. Zeg nou zelf; Een mooie foto van een leuk weekend weg is altijd fijn om te hebben.ย 

We zijn aangekomen op Texel..

Eenmaal aangekomen met de boot moet je als de brandweer zorgen dat je weer bij je auto bent. Niet te vergeten dat je natuurlijk wel de juiste trap naar beneden moet nemen. Ik stresste hem behoorlijk toen ik op het moment van aankomst mijn auto niet meer kon vinden. Ik was immers nog nooit met de auto richting Texel geweest. Gelukkig duurde het niet lang voordat ik mijn auto weer gevonden had. Misschien ook wel een klein beetje geluk omdat de kleur van mijn auto wit is en niet zwart. Haha! ๐Ÿ™‚

Het is een rare ervaring dat je zomaar je auto op een boot rijd en vervolgens (20 min later) op Texel de boot weer afrijd. Ik kreeg op de boot van Ruben te horen dat we naar Strandpaviljoen Kaap Noord moeten rijden want daar was de kitespot. Na het starten van mijn auto valt mijn oog direct op de enorme rij auto’s die alweer klaar staat om terug te gaan naar het vaste land. Waarschijnlijk zijn er meer mensen die vandaag bedacht hebben om naar een eiland af te reizen.ย 

Zo gezegd, zo gedaan!

Net voordat ik op zoek waar ik naartoe moet rijden zet ik mijn Spotify aan. Ik moest toch nog zeker een kwartier in de auto vertoeven. Ik rijd rond op het eiland en voel me een fijn mens. De zon schijnt, de lucht is blauw en we zijn onderweg naar de kitespot. In de twee jaren (corona) die we met zijn allen hebben meegemaakt, heb ik veel dingen geleerd. Je kan namelijk prima met jezelf op pad gaan en op avontuur, leer genieten van de kleine dingen in het leven.

Ruben is eerder dan mij op locatie en ik zit net een minuut of twee achter hem. We parkeren de auto en lopen samen richting de spot. Ik zie. voordat we aankomen op de locatie van de shoot dat het vandaag goed gaat komen. De reis die inmiddels een paar uur duurt heeft ervoor gezorgd dat ik aardige trek heb gekregen. Ik besluit daarom om bij Strandpaviljoen Kaap Noord een bakkie te doen en een happie. Daarmee voorkom ik namelijk dat ik tijdens de shoot enorme trek gekregen en daarmee gewoon door kan gaan met foto’s maken.

Als jij kite, maak ik de beelden wel..

Na een poosje is Ruben mij kwijt en heeft hij geen idee waar ik ben. Tijdens dit soort shoots doe ik vooral mijn eigen ding, ik was na de lunch al namelijk de duinen in gevlogen om daar wat shots te maken van de kiters. Ik fotografeer nooit iedereen op zo’n dag, sterker nog ik focus mij alleen maar op 1 iemand. Normaliter is dat Henk waar ik al een jaar mee samenwerk, Henk is momenteel op vakantie in het buitenland en kon daarom niet aanwezig zijn bij de shoot op Texel.

Maar niet getreurd want Ruben was zo aardig om te figureren tijdens de fotoshoot. De nieuwe kites van Eleveight liggen op het strand. Er zijn veel mensen die de nieuwe RS V6 willen uitproberen. Ruben kiest ervoor om de V6 met 12m lijnen te gaan varen, ondertussen volg ik hem vanuit de duinen en valt mijn oog op de enorme harde wind. Ik twijfel nog even om de lucht in de gaan en een foto te maken. Alhoewel mijn DJI MINI 2 niet gemaakt is voor deze windsnelheden, doe ik toch een poging om een vet shot te maken van het strand.

Harde wind en focus.

Ergens achter in de duinen maak ik een aantal shots van Ruben die op dat moment aan het heen en weer varen is. De knalrode RS V6 valt wel op tussen alle andere kiters op het water. Ik heb mijn zonnebril mee maar heb erg last van omhoog waaiend zand. Ik ga snel op zoek naar een andere locatie waar ik minder last van heb. Na dit soort dagen is het namelijk al vaker voorgekomen dat ik thuis kwam en 2 kuub zand uit mijn oren, ogen en kleding haal.

Een hele dag beelddenken gaat niet altijd geheel zonder moeite, soms denk ik wel is dat een dag foto’s maken intensiever is dan een halve marathon rennen. Stel jezelf is voor, als je hardlopend de hele dag foto’s moet maken. Tijdens de shoot zijn er effectief maar een paar minuten waarin je je shot moet maken. Door jarenlange ervaring en met vooruit denken kom je een heel eind. Zo kan je namelijk is bepaalde situaties beter anticiperen op wat er komen gaat.

De terugreis naar het vaste land..

Na een goede twee uren op het strand te hebben gestaan was het voor mij weer tijd om terug te gaan naar het vaste land. Ruben had besloten om met de camper een nacht te blijven op Texel en daarmee gingen we allebei apart weer naar huis. Ruben is in de laatste jaren steeds vaker bij ons in de buurt en schiet ook geregeld met hem aan de waterkant.ย 

Texel is een mooi eiland maar zeker niet om maar voor 1 dag heen te gaan. Mocht je besluiten na het lezen van deze blog ook naar Texel te willen gaan, zorg er dan voor dat je minimaal 4-5 dagen besteed om het hele eiland te ontdekken. Voor deze avonturier die maar een dag is geweest is het wel aan te raden dat je een auto meeneemt. Je bent een stuk minder mobiel als je op reis gaat zonder auto!

 

(Visited 97 times, 1 visits today)

2 Comments Vliegen naar het eiland!

  1. Mars April 28, 2022 at 6:47 pm

    Goed bezig gap โ€ฆ leuk stuk weer ๐Ÿ‘Š๐Ÿผ

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *