Onderweg naar Mars!

Het is vandaag paas zondag en besluit om een nieuwe blog te gaan schrijven over de trips die ik altijd maak richting het buitenland. Meestal gaat het hier om reizen van korte duur die ik plan in een weekend. Tijdens deze reizen vind ik het belangrijk om te ontspannen, koffie te drinken en natuurlijk ook foto’s te maken.  Ik had voor mijn laatste trip Mars gevraagd of hij met mij mee wilde naar het zuiden van Duitsland, dat wilde hij wel! 🙂

De voorbereidingen:

mars walking road germanyVoordat je een reis plant is het wel handig om te weten wat je wilt fotograferen. Zo ben ik als fotograaf erg veel bezig met het maken van natuur foto’s in combinatie met active lifestyle. Mijn plan was om naar het zuiden van Duitsland te gaan om daar bergen te fotograferen en luchtfoto’s van de wegen die door de bergen lopen. Ik had namelijk aan het begin van dit jaar een nieuwe drone aangeschaft, eigenlijk alleen maar om een paar foto’s te maken van bovenaf.

Laat ik eerst is beginnen hoe ik Mars eigenlijk ontmoet heb. De eerste keer dat wij elkaar troffen was tijdens een meeting met andere fotografen in Amsterdam. Vooraf had ik er niet bij stil gestaan dat op het moment van de meeting, Mars en ik een aantal maanden later in Duitsland zouden belanden. We stonden die avond ergens buiten een aantal long exposure shots te maken en vanaf dat moment hadden we contact.

Wat was eigenlijk het plan? 🙂

Ik belde Mars op met de vraag of hij samen met mij naar Auschwitz wilde gaan. We bespraken een aantal opties en kwamen er eigenlijk vrij snel achter dat het een aardige reis zou worden als we daar heen gingen. Met het vliegtuig was het niet een hele lang vlucht, maar het kostte ons wel bijna 500 euro om daar een dag heen te gaan voor het maken van foto’s. We bekeken wat andere opties en kwamen uit om naar Altstrimmig te gaan. Deze locatie ligt net buiten de oevers van de Moesel en heel toevallig heeft mijn tante daar een landhuis. Dit was dus eigenlijk een typische win-win situatie!

Ik belde na ons telefoon gesprek meteen naar mijn tante of ze het leuk vond dat wij samen naar Duitsland zouden gaan. Mars was razend enthousiast en er gingen wat telefoontjes heen en weer. Het was mij gelukt, ik had het voor elkaar gekregen en mijn tante was ook te spreken over onze komst naar het landhuis in Duitsland. Ik ben zelf al een keer bij het landhuis geweest om te scouten en direct te kijken wat er allemaal in de buurt zat. Ik had destijds jammer genoeg nog geen drone en daarom wilde ik sowieso weer terug naar dezelfde locatie. Mars stelde een aantal datums voor en we hadden de afspraak in de agenda genoteerd.

Wat gaan we dan het hele weekend doen?

Nu de datum vast stond in de agenda zijn we verder gaan kijken wat er allemaal in de omgeving te vinden was. Ik had al gezien dat er een super gave hangbrug in de buurt was. Maar ook veel kastelen zijn in de omgeving van Altstrimmig te vinden. De reden dat ik naar deze plek opzoek ging, was dat deze fantastische hangbrug daar hing. Maar hoe gaaf is het om naar die brug te gaan samen met een goede vriend van je.

Ik en Mars hebben gedurende de weken vooraf veel contact via de app. We delen bijna elke dag locaties en bezienswaardigheden en worden erg enthousiast als we alleen denken aan de trip naar Duitsland. Ik heb Mars later aan de telefoon en hij stelt voor om dag van te voren een paar biertjes te gaan doen bij hem in de stad? De dagen voor de trip zijn we allebei erg druk en Mars is zelf nog op een andere trip naar Dresden. We hadden afgesproken dat als Mars een dag terug was, wij direct wel weer in de auto konden stappen naar Duitsland.

De avond van te voren!

Ik kan altijd erg genieten van de voorbereidingen van een trip zoals dit. Het pakken van je spullen en zorgen dat je alles bij je hebt is iets wat ik graag doe. Of het nu voor een trip is naar Duitsland of ik ga foto’s maken ergens in het bos, niets is chiller dan je spullen voor elkaar hebben. Het is aan het einde van de middag als ik besluit te beginnen met het pakken van mijn kleding. Ik heb speciaal voor dit soort activiteiten een grote weekend trolley, waar ik zonder nadenken mijn favoriete shirts en broek in gooi. Ik stap in de auto en pak nog snel een blikje cola raspberry uit de koelkast.

Net als ik in de auto stap bedenk ik mij nog even of ik echt alles mee heb genomen. Ik kan natuurlijk niet na 100 kilometer rijden opeens denken, oeps ik ben wat vergeten. Maar gelukkig dubbel check ik alles en typ ondertussen het adres in van Mars. Het is voor mij een kleine 1.5 uur rijden om bij Mars zijn huis aan te komen. Het idee dat je naar Duitsland gaat wetend in goed gezelschap is natuurlijk een fijne gedachte!

Planning en goed eten!

Ik kom aan in Diemen en parkeer mijn auto bij de woning Mars. Een mooie riante villa net buiten het bos gebied. Dat laatste was niet waar maar Mars woont in een prachtig appartement in de binnenstad van Diemen net onder de rook van Amsterdam. Terwijl ik mijn spullen in de logeerkamer neerleg besluiten we eigenlijk meteen om te gaan kauwen. Om de hoek bij Mars schijnt een goede Italiaan te zitten. Die kans laat ik niet links liggen en we kiezen ervoor om daar te gaan eten!

Tijdens het eten van een heerlijke pizza bestellen we beide een Bacardi Lemon. Onder het mom van het is toch weekend, laten we een keertje gek doen. Na het nemen van de eerste slok komen we erachter dat het helemaal niet smaakt naar Bacardi Lemon maar eerder naar wodka. Het smaakte zo sterk dat Mars vroeg of we niet een half om half glas hadden gekregen. De pizza ging er hoe dan ook goed in. We krijgen van die aardige mevrouw bij de Italiaan de Bacardi Lemon gratis. Uiteindelijk zaten alleen Mars en ik nog in de zaak en werden we verzocht om te vertrekken want de zaak ging bijna sluiten. Naderhand bespreken we de planning nog even door voor de trip en gaan richting bed.

Ready, set, go naar Essen!

De volgende ochtend staan we vroeg op en is Mars bezig met het bakken van een paar heerlijke pannenkoeken. We doen nog even de laatste dingen voorbereiden en checken onze spullen voor de derde keer. We hadden besloten om vroeg weg te gaan, zodat wij op de heenreis langs Essen konden gaan. In Essen heb je de mogelijkheid om een oude kolenmijn te bezoeken en dat is bij uitstek een goede locatie om de trip te starten natuurlijk.

De Zeche Zollverein is bouwkundig gezien een schitterend industrieel complex uit de jaren veertig van de negentiende eeuw. De enorme gebouwen en adembenemende Bauhauselementen maken dat het complex een icoon is geworden op het gebied van Europees industrieel erfgoed. Het Kolenmijn- en Industriecomplex Zeche Zollverein ligt ongeveer vijf kilometer ten noordoosten van het centrum van Essen. Je kunt er met de tram, de trein en de auto komen. Het is in veel gevallen gratis om de complexgebouwen van buitenaf te bezichtigen, maar de verschillende museums hebben elk een eigen toegangsprijs. Wij betaalde voor het bezoek 10 euro in totaal.

We rijden door naar Altstrimmig! 🙂

Na een paar uurtjes te hebben vertoefd op deze fantastische locatie rijden we door naar Altstrimmig. Het is vanaf Essen nog zeker 2.5 uur rijden en we besluiten dan ook om rustig aan verder te rijden. Gelukkig is het rustig op de weg en hebben we wind mee. De uren verstrijken tijdens de autorit en we lachen ons kapot om de meest slechte grappen. We hebben het naast het lachen ook over serieuze dingen, voordat we het weten rijden we bij de Moezel en kijken we onze ogen uit.

We komen tegen twaalven in de middag aan in Altstrimmig en besluiten om meteen naar de Moezel te gaan. Vlakbij Altstrimmig ligt het stadje Cochem. Cochem is een stadje aan de Moezel in Duitsland. Het ligt in de deelstaat Rijnland-Palts. Cochem telt 5.256 inwoners. De stad is een toeristisch plaatsje dat gedomineerd wordt door het bergslot. Dit trekt natuurlijk veel fotografen aan die een glimp op willen vangen van het kasteel midden in Cochem.

We hadden gepland dat wij overdag gingen fotograferen en wij in de avond introkken bij mijn tante in het landhuis. Het was deze periode niet heel erg warm maar hadden wel gelukkig de mogelijkheid om de kachel hoog op te stoken. We zijn na Cochem ook nog naar de hangbrug geweest en daarna door naar Burg Eltz. Het kasteel werd op een strategische plek gebouwd, aan een weg die de Moezel met de regio van de Eifel verbond. In 1268 vond er een familiebreuk plaats in de grafelijke familie die de burcht bewoonde en dit had als gevolg dat ook de burcht in tweeën gesplitst werd. Tijdens de Eltzer Vete verzette de graaf van Eltz zich tegen de politiek van de aartsbisschop van Trier, Boudewijn van Luxemburg.

Biertjes & Lunch

Terwijl wij door Duitsland aan het slenteren zijn krijgen we gedurende de dag natuurlijk trek in een goede en stevige lunch. Mars en ik besluiten om ergens in Cochem een restaurantje op te zoeken om daar een biertje te drinken. Naast het biertje bekijken we samen de kaart en bestellen een hamburger. Het was lang geleden dat ik zo’n goede burger geproefd heb. Mars had het al dagen over het bestellen van een dikke schnitzel en was dan ook meer dan tevreden met zijn schnitzel.

Het waren een aantal super leuke dagen samen met Mars. Ik heb genoten van elke foto die we hebben gemaakt maar ook zeker van elk biertje wat we hebben gedronken. Reizen in goed gezelschap is altijd fijn zeker als je beide dezelfde passie deelt. Helaas komt er aan deze blog ook weer een einde maar de volgende trip staat alweer samen gepland!

(Visited 72 times, 1 visits today)

1 Comment Onderweg naar Mars!

  1. Astrid April 17, 2022 at 6:47 pm

    Weer een hele leuke blog heb je geschreven over jullie fototrip naar ons stekkie vlakbij de Moezel. Leuk om in dit verhaal meegenomen te worden in jullie avonturen onderweg. Op naar de volgende interessante trip… 👌😀

    Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *