Weekend on the road!

Het is een jaar geleden als mijn interesse is gewekt in een langdurig bouw project. Het bouw project bestaande uit het ombouwen van een oude engelse dubbel dekker in een hostel-bus, is het nieuwe project van Saskia, Eileen en Jolisa. Via een Facebook groep komen Saskia en ik in contact met elkaar. Laten we een keer meeten om foto’s te gaan maken van het verloop van dit waanzinnig gave project. Ik merk al gauw dat ik door mijn eigen (drukke) agenda het mij amper lukt om een afspraak te maken.

Afspraken maken is niet makkelijk! πŸ™‚

Er verstrijken maanden en zo nu en dan contact ik met Saskia om te checken hoe het gaat met het project en wanneer we nu eindelijk een keer kunnen gaan shooten. Want zeg nou zelf; Welke fotograaf wilt nou niet deze bus fotograferen? Maar telkens als we proberen af te spreken komen er helaas dingen tussen. We komen uiteindelijk tot de conclusie dat het maken van een afspraak moeilijker lijkt dan ooit!

Het is begin maart als ik nog een keer Saskia bel om te vragen wanneer we toffe platen gaan schieten. Saskia neemt op en begint enthousiast te praten over een weekend met allemaal toffe mensen met campertjes, kampvuur en goede vibes. Ik was meteen verkocht natuurlijk, mede doordat ik ook juist fotografeer in diezelfde richting. De stichting die Saskia, Eileen en Jolisa hebben La Karavana, hadden in het weekend van 8-10 april iets gaafs gepland op een camping in Leusden.

Zoveel enthousiasme! πŸ˜€

Saskia ratelt door over de bus en vertelt dan dat het ‘Gek op de Weg weekend’ het perfecte weekend is om elkaar is te ontmoeten maar ook zeker foto’s te gaan schieten. Mocht ik dat weekend langskomen, dan had ik gelijk de mogelijkheid om een aantal nachten te verblijven in de hostel-bus en hadden we een typische win-win situatie. Ik was razend enthousiast en we spraken af om dat weekend te meeten op camping de Recreatie in Leusden.

De voorbereiding!

Gedurende de week was ik mij al aan het voorbereiden en liep ik rond met de gedachte hoe het weekend zou verlopen. Dat we daar gave beelden zouden maken was al bekend maar ik was erg benieuwd wat de rest van het weekend mij zou brengen. Saskia had al een kleine heads-up gegeven over het programma van het weekend van de 8e. Op de planning stond dat de vrijdagavond in het teken zou staan van live-muziek en huiskamer sessies.

Het is vrijdagavond 20:00 en ik besluit om mijn spullen te pakken waaronder natuurlijk mijn camera tas, kleding voor een heel weekend en mijn macbook. Het is vanaf het noorden voor mij een kleine 1.5 uur rijden richting Leusden. Ik had al besproken dat ik later op de avond aan zou sluiten bij de huiskamer sessies. Onderweg naar Leusden zakt de zon rustig onder en geniet ik van een prachtige zonsondergang en even bedenk ik mij om te stoppen voor wat beelden te maken van de zonsondergang. Maar ik dacht meteen als ik dat ga doen dan kom ik later aan voor de huiskamer sessies en daar wilde ik zeker wel bij zijn.

Aangekomen op locatie!

Het is even voor 22:00 uur als ik aankom op de camping de Recreatie in Leusden. Saskia had verteld dat mocht ik op de camping aankomen dat ik dan even een telefoon nummer moest bellen met optie 2 om de slagboom open te gooien. Niet wetend dat met het openen van deze slagboom mij een heel relaxed weekend voor de boeg stond. Ik rijd mijn auto het terrein op en Arno (de man van de receptie) doet mij een vriendelijk verzoek om de spullen eerst met de auto naar de bus te brengen, voordat ik mijn auto parkeer. Al rijdend zie ik op het terrein allemaal fascinerende campertjes en mensen rondom een kampvuur zitten. Ik bedenk mij geen moment en rijd in het donker met mijn lichten deels gedoofd snel door naar de bus van La Karavana.

Ondertussen bel ik Saskia om te vragen waar iedereen is. Saskia appt mij en zegt: Yo! Ik zit vooraan bij de huiskamersessies dus kan niet opnemen. Kom snel want het is super gezellig. Met die informatie gooi ik mijn spullen op een van negen bedden in de bus en neem mijn camera tas mee richting het dorpshuis. Bij binnenkomst kom ik gelijk in een super relaxte sfeer. Iedereen die binnen zit luistert aandachtig naar de muziek van Bjarke Ramsing en Holi Fools. Bij de ingang van het dorpshuis leg ik mijn camera tas neer en pak mijn spullen om wat beelden te maken. Saskia had immers gezegd dat ze vooraan zat bij de muziek maar ik had haar nog niet gespot. Een aantal nummers verstrijken en Bjarke neemt het over van de Holi Fools, die sinds vorige week hun nieuwe plaat uit hebben gebracht op Spotify.

Super relaxte sfeer!

Terwijl ik foto’s aan het maken ben hoor ik opeens een vrouwenstem. Het is Saskia! He Jur! Ik sta op en geef een knuffel, leuk je te ontmoeten zeg en wat een super relaxed sfeer hier! De muziek stopt en we helpen de eigenaar nog even mee met het opruimen en terug zetten van het meubilair. Het is inmiddels een uur of 23:00 als ik op dat moment ook Jolisa en Eileen (de andere 2 compagnons van Saskia) ontmoet. Nadat wij de eigenaar hebben geholpen met het terugzetten roepen ik en Eileen tegen elkaar plotseling uit het niets: PLAT.

Zonder twijfel liggen ik en Eileen samen op een vloerkleedje midden in het dorpshuis en de rest van de mensen kijken ons beide raar aan. Wat doen jullie in godsnaam? Het was het begin van een super gaaf weekend! Nadat de muziek gestopt was zijn we verplaatst naar de bus van La Karavana voor een kleine afterparty. Hier kan je helemaal achterin prima met een man of 10 zitten aan een grote ronde tafel. We dronken daar nog een aantal biertjes tot in de vroege uurtjes.

Een nacht geslapen!

De tweede dag werd ik vroeg wakker en besloot om te gaan ontspannen in de zon. Het was deze ochtend prachtig weer ik pakte snel een stoel om bij het kampvuur een plekje op te zoeken. De flessen bier en wijn van de vorige avond stonden nog op de rand van de vuurplaats, ik besloot te gaan genieten van de vitamine D. Al gauw zag ik dat een aantal vrienden wakker waren: waaronder Jack (op de foto afgebeeld met: free hugs) die met zijn toilet tasje richting het toilet gebouw verderop op de camping liep. Het is stil op de camping als Jack roept: Goedemorgen man! Niet gauw daarop volgt mijn goedemorgen met een brakke en hese stem. Het was gisteren gezellig he? We lachen wat en kijken elkaar aan. Ja het was zeker gezellig man!

Die ochtend is er ook een mogelijkheid om te gaan mediteren en je kan gebruik maken van een aantal balance boards. Tijdens dit weekend zijn er een aantal activiteiten gepland en is er voor iedereen wat wils. Saskia roept in de middag nog ergens dat we rond een uur of 20:00 gaan starten met de silent disco.

Conclusie? πŸ™‚

Jack en ik bereiden ons al voor en maken wat bordjes met free hugs daarop geschreven voor de silent disco. Want je kan immers tijdens een silent disco niet praten, je luistert alleen naar de muziek uit je kop telefoon. Gedurende de middag waren er ook diverse groeps activiteiten bezig en heb ik mijn ogen uitgekeken en enorm gelachen. Het was een weekend waarin het samen brengen van mensen centraal staat, dat is in mijn ogen ook echt gelukt. Volgend jaar moet jij hier ook zeker bij zijn want ik heb zeker genoten van elke minuut!

(Visited 163 times, 1 visits today)

4 Comments Weekend on the road!

 1. Astrid Auntie April 15, 2022 at 6:46 pm

  Super leuk stukje heb je geschreven en het was net of ik meegenomen werd in het verhaal. Altijd fijn en gezellig om te vertoeven in leuk gezelschap! πŸ˜€πŸ‘Œ

  Reply
 2. Erica April 16, 2022 at 1:26 pm

  Mooi geschreven…πŸ˜‰πŸ‘Œ
  Misschien leuk , om een boek te schrijven!😘

  Reply
 3. Mars April 17, 2022 at 1:39 pm

  Nice piece of work dude !..

  Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *